2019版高考英语一轮复习Unit1-5达标巩固练习试卷(5份)

  • 手机网页: 浏览手机版
  • 资源类别: 人教课标版 / 高中试卷 / 高考专项试卷
  • 文件类型: doc
  • 资源大小: 157 KB
  • 资源评级:
  • 更新时间: 2018/11/9 8:59:25
  • 资源来源: 会员转发
  • 下载情况: 本月:获取中 总计:获取中
  • 下载点数: 获取中 下载点  如何增加下载点
  •  点此下载传统下载

资源简介:

2019版高考英语一轮复习Unit1_5达标巩固练(含解析)(打包5套)新人教版选修7
2019版高考英语一轮复习Unit1Livingwell达标巩固练含解析新人教版选修7201809184141.doc
2019版高考英语一轮复习Unit2Robots达标巩固练含解析新人教版选修7201809184135.doc
2019版高考英语一轮复习Unit3Underthesea达标巩固练含解析新人教版选修7201809184124.doc
2019版高考英语一轮复习Unit4Sharing达标巩固练含解析新人教版选修7201809184117.doc
2019版高考英语一轮复习Unit5Travellingabroad达标巩固练含解析新人教版选修7201809184108.doc
  Unit 1 Living well
  ***阅读理解。
  Diamonds are considered the most famous and valuable jewel in the world.The precious stone for its great value is believed to be the symbol of wealth.Diamonds are made as a result of great volcanic heat and pressure.When a volcano is active,it sometimes explodes and causes great damage to the nearby towns.
  However,at the same time of such a disaster,diamonds were pushed towards the surface of the earth by a number of great volcanic explosions millions of years ago.Thus,it may be very likely to find a diamond after a volcanic eruption.Besides,diamonds are also found among the sandy sandstone of certain river beds,and in a few places on the sea floor,for they were washed down the mountain sides by the rain.
  Diamonds are very rare.There are not many places that produce such precious things in the world.During the last century adventurers from Europe went to Brazil,because they had heard that there were diamonds in the Amazon River.Many of these early diamond miners died of illness or were lost forever in the great forests.But some returned home rich.
  The earliest known diamonds were found in India many centuries ago.The_most_recent_and_exciting_discoveries_have_been_made_in_eastern_Russia.But most of the world's diamonds now come from the Congo,from Tanzania,and also from South Africa—which has the largest diamond mines in the world.
  1.What do we know about diamonds according to the passage?
  A.Diamonds are always accompanied by volcanic eruptions.
  B.Diamonds are created by volcanic eruptions.
  C.Diamonds are considered as a sign of wealth.
  D.Diamonds could be always found in a few riverbanks.
  2.Which of the following is NOT mentioned as a famous place producing diamonds?
  A.The Congo.  B.South Africa.
  C.India.  D.Western Europe.
  3.What can we know from the third paragraph?
  A.Diamond mining can be dangerous for the miners.
  B.Brazil plays a more important role in diamond mining.
  C.The Amazon River has no large diamond mines nowadays.
  D.Many miners returned home due to the risks in diamond mining.
  4.What does the underlined sentence mean in the last paragraph?
  A.Eastern Russia has been famous for diamond mining for a long time.
  B.The diamond deposit in eastern Russia wasn't discovered until recently.
  C.Eastern Russia is not as important as African countries in diamond mining.
  D.The eastern part of Russia will replace all African countries in diamond mining.
  【解题导语】本文是一篇说明文,介绍了钻石的来源和产地。
  【段意梳理】第一至二段:钻石的产生与火山爆发有关。
  第三至四段:钻石的产地。
  1.C 考查细节理解。根据文章第一段第二句“The precious stone for its great value is believed to be the symbol of wealth”可知,钻石被认为是财富的象征。
  2.D 考查细节理解。根据第三、四两段对钻石产地的介绍可知,西欧并不在有名的钻石产地之列。
  3.A 考查细节理解。根据第三段倒数第二句“Many of these early diamond miners died of illness or were lost forever in the great forests”可知,开采钻石对采矿者来说有可能是危险的,故A项正确。第三段并未提及巴西在开采钻石方面扮演着更重要的角色,因此B项错误;C项在文中也并未提及;根据第三段倒数第二句“Many of these early diamond miners died of illness or were lost forever in the great forests”可知D项错误。
  4.B 考查句意理解。画线句前一句提到已知的最早的钻石在印度被发现,后一句提到现在大部分钻石来源于刚果民主共和国、坦桑尼亚和南非。由此可推知,画线句讲的应是最近在俄罗斯东部发现了钻石,故B项“直到最近人们才在俄罗斯东部发现钻石矿床”正确。
  ***语法填空。
  A man named Bob May, depressed and broken-hearted, stared out his apartment window into the cold December night.
  His 4-year-old daughter Barbara sat on his lap __1__ (quiet) sobbing.  Bob's wife, Evelyn, was dying of cancer. Little Barbara couldn't understand __2__ her mommy could never come home. Barbara loop into her dad's eyes and asked, “Can't Mommy be just like everybody else's mommy?” Bob's jaw tightened __3__ his eyes were filled with tears. Her question brought waves not only of grief, but also of anger. Life always had to be different for Bob.
  As a kid, Bob was often bullied by other boys. He was too little at the time __4__ (compete) in sports. He was often called names he __5__ rather not remember. From childhood, Bob was different and never seemed to fit in. Bob did complete college, Unit 2 Robots
  ***阅读理解。
  If you want a little extra security against thieves stealing your bicycle, designer Dennis Siegel has designed a solution. The RFID Bikealarm is attached to the seat on a bicycle and gives off an alarm when it senses movement.
  “The RFID Bikealarm is meant to be a useful add-on to mechanical bicycle locse it greatly extends the range of protection with only a few components, ” Siegel explains on his website. “It is low-cost, durable and easy to use. ”
  The Bikealarm was designed as part of Siegel’s Bachelor’s degree thesis at the University of the Arts Bremen in Germany. The device will scare off any would-be thief the moment he begins to steal the bicycle to which it is attached. It is able to continuously sense the environment to distinguish between specific events, for instance a passing tram/car and a serious theft.
  Siegel created a working model of an alarm that would sound when it sensed movement, but wasn’t initially sure how it would be best attached to a bicycle. “I decided to mount it to the rails of the seat because it allows for comfortable interaction and the position is less obvious as it looks like a small repair kit, ” he says.
  Siegel chose to use RFID technology rather than Bluetooth to keep the costs down. Siegel explains that the most difficult aspect of creating the alarm was to get the electronic circuit down to a small enough size.
  The device runs off a kind of battery that can be charged by USB within 2 hours and lasts for a few days with normal use. As the Bikealarm is only at development stage, Siegel hasn’t signed any agreements to put it on the market.
  【文章大意】文章介绍了一种新型的防止自行车被盗的报警装置。
  1. When it senses movement, the RFID Bikealarm will ________.
  A. make a warning sound
  B. fasten the bicycle tightly
  C. shake the bicycle quickly
  D. call the police automatically
  【解析】选A。细节理解题。根据第一段中的gives off an alarm when it senses movement. 以及第四段中的Siegel created a working model of an alarm可知。
  2. Which of the followings shows the right position of the RFID Bikealarm on a bicycle?
  【解析】选B。细节理解题。根据第一段中的The RFID Bikealarm is attached to the seat on a bicycle and gives off an alarm when it senses movement. 以及第四段中的I decided to mount it to the rails of the seat可知它应该安装在座子下面的横梁上, 故选B。
  3. What do we know about the RFID Bikealarm?
  A. It can’t tell between specific events.
  B. It is very difficult to use.
  C. It uses a kind of battery for power.
  D. It depends on Bluetooth technology.
  【解析】选C。细节理解题。根据最后一段中的The device runs off a kind of battery that can be charged by USB within 2 hours可知该装置的能量是由电池来提供的。故选C。
  4. It can be inferred from the last two paragraphs that ________.
  A. the electronic circuit is a little larger
  B. it’s very easy to make a Bikealarm
  C. it costs too much at present
  D. not many Bikealarms are produced
  【解析】选D。推理判断题。根据文章最后一段可知Siegel还没有把这种新的报警装置推到市场。故选D。
  ***语法填空。
  Residents of a town in Japan have broken the world record for building snowmen. Unit 3 Under the sea
  ***阅读理解。
  You use her as a shoulder to cry on. She texts you back with casual jot she, Xiaoice, is only a virtual chatbot(虚拟聊天机器人).
  Xiaoice, Microsoft’s latest artificial intelligence robot, was briefly released in 2014, and returned to WeChat in 2015, where she became a big hit. Millions of young Chinese now exchange messages with her daily, the New York Times reported. On WeChat, Xiaoice is an official account. After following it, users can start text-based conversations with Xiaoice.
  “Her incredible learning ability was why people loved to talk with Xiaoice, ” Liu Jinchang, a researcher at High-tech Research and Development Center under the Ministry of Science and Technology, told China Daily. Apart from her ability to identify photos and send emojis(表情符号)in conversations, Xiaoice gains 45 percent of her knowledge from interacting with users, China Daily reported.
  Chatbot programs first appeared in the mid-1960s in the US. Driven by top tech companies, they are becoming smarter and more common. For instance, IBM’s latest artificial intelligence program served as an academic consultant at Australia’s Deaniversity, answering students’ questions about course schedules and financial aid. Apple’s Siri and Amazon’s Alexa have been used as voice assistants who can read news, play music and even make jokes for their users.
  These programs are expected to move beyond smartphones, into televisions, cars and living rooms, the New York Times pointed out. However, it may take decades before scientists develop a “Samantha”, the advanced chatbot seen in the fiction film Her. In the film, Samantha has a romantic relationship with her user played by US actor Joaquin Phoenix. Many viewers were enthusiastic about this fantasy of virtual soul mates.
  【文章大意】本文讲述的是人工智能程序的发展情况, 列举了微信上的聊天程序大受欢迎, IBM的人工智能程序能成为顾问, 但是目前这种程序主要应用在智能手机上, 人们期待它将来可以在手机以外的地方使用。
  1. What does the underlined part in Paragraph 2 mean?
  A. She became a best seller.
  B. She became very powerful.
  C. She became a money maker.
  D. She became very popular.
  【解析】选D。推理判断题。根据第二段中Millions of young Chinese now exchange messages with her daily可知, 她在微信上大受欢迎, 很多中国年轻人都喜欢与她聊天, 故选D。
  2. Which of the following can Xiaoice do?
  A. Do housework.
  B. Spread messages.
  C. Identify various photos.
  D. Read news to her users.
  【解析】选C。细节理解题。根据第三段中her ability to identify photos and send emojis可知, 她有能力分辨照片和发送表情符号, 故选C。
  3. Which company’s chatbot program can act as an academic consultant?
  A. Microsoft.       B. IBM.
  C. Apple. D. Amazon.
  【解析】选B。细节理解题。根据第四段中IBM’s latest artificial intelligence program served as an academic consultant可知, IBM的最新人工智能程序可以作为学术顾问, 故选B。
  4. What can be learned from the last paragraph?
  A. Chatbots will be applied to cars soon.
  B. Chatbots mainly run on smartphones now.
  C. Samantha is played by a US actor in the film.
  D. The film Her doesn’t interest many audience.
  【解析】选B。推理判断题。根据最后一段中These programs are expected to move beyond smartphones, into televisions, cars and living rooms, 可知, 人们期待这些程序除了应用在智能手机上, 也能应用在电视、汽车、起居室等地, 所以目前是主要应用在智能手机上, 故选B。

 点此下载传统下载搜索更多相关资源
  • 说明:“点此下载”为无刷新无重复下载提示方式;“传统下载”为打开新页面进行下载,有重复下载提示。
  • 提示:非零点资源点击后将会扣点,不确认下载请勿点击。
  • 我要评价有奖报错加入收藏下载帮助

下载说明:

  • 没有确认下载前请不要点击“点此下载”、“传统下载”,点击后将会启动下载程序并扣除相应点数。
  • 如果资源不能正常使用或下载请点击有奖报错,报错证实将补点并奖励!
  • 为确保所下资源能正常使用,请使用[WinRAR v3.8]或以上版本解压本站资源。
  • 站内部分资源并非原创,若无意中侵犯到您的权利,敬请来信联系我们。

资源评论

共有 0位用户发表了评论 查看完整内容我要评价此资源