2019版高考英语一轮复习必修二巩固达标练习试卷Unit1-5(5份)

  • 手机网页: 浏览手机版
  • 资源类别: 人教课标版 / 高中试卷 / 高考专项试卷
  • 文件类型: doc
  • 资源大小: 125 KB
  • 资源评级:
  • 更新时间: 2018/11/21 11:18:36
  • 资源来源: 会员转发
  • 下载情况: 本月:获取中 总计:获取中
  • 下载点数: 获取中 下载点  如何增加下载点
  •  点此下载传统下载

资源简介:

2019版高考英语一轮巩固达标练Unit1_5(含解析)(打包5套)新人教版必修2
2019版高考英语一轮巩固达标练Unit1Culturalrelics含解析新人教版必修2201810131174.doc
2019版高考英语一轮巩固达标练Unit2TheOlympicGames含解析新人教版必修2201810131163.doc
2019版高考英语一轮巩固达标练Unit3Computers含解析新人教版必修2201810131158.doc
2019版高考英语一轮巩固达标练Unit4WildlifeProtection含解析新人教版必修2201810131145.doc
2019版高考英语一轮巩固达标练Unit5Music含解析新人教版必修2201810131141.doc
  Cultural relics
  ***阅读理解
  We had a TV series in London. One of our fellow TV presenters seriously upset the camera crew when they arrived at his house. He was rude and unconcerned, treating them like lowly workers. Minutes later, when the camera was turned on, he became the perfectly smiling spiritual figure he was publicly known to be. But, as the crew told us later, he had already shown them that he didn't walk his talk.
  In contrast, Ed was meeting with Jo, our TV producer, in a small London cafe. If you have ever been to London you'll know that in such cafe the tables are very close. Two well dressed African men sat down next to them, which effectively meant they were sharing the same table. Ed asked the two strangers where they were from and one said,  "South Africa. " The man pulled out his business card—his name was Jacob Zuma who, at that time, was the President of the ANC but is now the President of South Africa.
  Usually, if you sit next to someone in a big city cafe, you don't even make eye contact, let alone conversation.  Jacob had never met Ed before so he could have been distant and polite, he certainly didn't have to talk, let alone maintain communication, which he did over the following few years. He even hugged him!
  How we walr talk shows far more than just our public behavior. Rather, it highlights how we view the world and our place in it. Jacob Zuma showed us how he treats others—with the fairness, consideration and respect that he treats all beings. No matter who we are, whether a street cleaner or a president, we are all equal, here together as one human family.
  1.What can we learn about the TV presenter?
  A. He felt upset before the camera.
  B. He was known for his being impolite.
  C. His deeds didn't agree with his words.
  D. He pretended to be polite to the camera crew.
  2.Which word can best describe Jacob Zuma according to the text?
  A. Friendly. B. Humorous.
  C. Generous. D. Serious.
  3.Why did Ed go to the small London cafe?
  A. To film a TV series. B. To interview Jacob Zuma.
  C. To meet with a TV producer. D. To observe people's public behavior.
  4.What is the text mainly about?
  A.TV presenters are often too proud.
  B. There still exists inequality in society.
  C.I. earned people are more likely to be polite.
  D. People should treat others with equal respect.
  【文章大意】本文是一篇说明文。文章通过举例讲述了我们如何做到言行一致,礼貌待人。我们的谈话方式是我们的公共行为,表明我们如何看待世界和我们在社会中的地位,因此我们应该公平的、体贴的、尊重地对待别人。
  1.C 【解析】推理判断题。根据第一段二、三句He was rude and unconcerned, treating them like lowly workers. Minutes later, when the camera was turned on, he became the perfectly smiling spiritual figure he was publicly known to be.可知,这位电视节目主持人对待同事粗鲁不礼貌,当面对镜头,他就成了众所周知的完美的精神形象。因此推断他是一个言行不一的人。故选C。
  3.C 【解析】细节理解题。根据第二段第一句In contrast, Ed was meeting with Jo, our TV producer, in a small London cafe.可知,Ed去咖啡馆是为了见一个电视节目制片人。故选C。
  4.D 【解析】主旨大意题。纵观全文可知,文章通过举例讲述了我们如何做到言行一致,礼貌待人。我们的谈话方式是我们的公共行为,表明我们如何看待世界和我们在社会中的地位,因此我们应该公平的、体贴的、尊重地对待别人。故选D。
  ***语法填空
  World Read Aloud Day is celebrated each year on the first Wednesday of March. It __1__ (start) by the LitWorld.org website in 2010 and has now reached 65 countries. The aim is to encourage people worldwide who cannot read to enjoy the benefits of The Olympic Games
  ***阅读理解
  Enjoying a musical performance no longer requires a costly ticket or a trip to a theater.These days,musicians are performing in private homes,at haircutting shops,at airports...even on ferry boats.
  Musicians lise concerts.At music clubs,they often have to perform over loud conversation or deal with people who have had too much alcohol.People at house concerts are more focused on listening to the music.
  Just a few hours before the Bombadils started singing at the O’Hair Salon,Lindsay was cutting hair and Tamera was doing facials.Then,they moved chairs and microphones to create a small performance space.The Bombadils made music in the front part of the hair salon,near the hairdryers and map tables.
  “This is our first show at a hair salon,” Sarah Frank of the Bombadils told concertgoers at last week’s performance.Frank said she and band members,Luke Fraser and Kaitlyn Raitz had a great time “interacting” with the audience.
  Concerts in people’s homes,or small businesses such as O’Hair’s,are becoming more popular,musicians say.“There is a more relaxed atmosphere,”said Domenic Cicala,a musician who opened up his O’Hair Salon to concerts.“People really get to know the artists.”
  At house concerts,people get time before and after concerts to meet the performers.Often,the hosts or guests will provide food and drink.
  “People really like listening to music in the living room of a friend,”said Matt Hart,with Aubrey ing up the Local Strangers,a folk-rocp based in Seattle.At many such concerts,the musicians do not need microphones.Yet,every word of their songs can be heard.
  【解题导语】 本文主要介绍了现代音乐会在举办场地的选择上更加多样化,私人居所、理发店、机场等都成为音乐家表演的场所,并且备受青睐。
  1.Why do musicians lise concerts?
  A.Because private homes are easier to get to.
  B.Because people pay more attention to their music.
  C.Because they can do other things while performing.
  D.Because they don’t have to bring their microphones.
  B 解析:推理判断题。根据第二段最后一句可知,音乐家喜欢家庭音乐会是因为听众会更专注于倾听音乐。故选B。
  2.What impressed Sarah Frank most at her last week’s performance?
  A.The small performance space.
  B.Her first show at a hair salon.
  C.Their interaction with the audience.
  D.The more relaxed atmosphere.
  C 解析:细节理解题。根据第四段最后一句可知,上周的表演给Sarah Frank留下最深刻印象的是与听众的互动,故选C。
  3.How many music groups are mentioned in the text?
  A.One. B.Two.
  C.Three. D.Four.
  B 解析:细节理解题。通读全文可知,本文提到了两个乐队,一个是the Bombadils,另一个是西雅图的民谣摇滚乐队the Local Strangers,故选B。
  4.What may be the best title for the text?
  A.Musicians Struggle to Make a Living
  B.People Really Get to Know the Artists
  C.Musicians Find New Places to Perform
  D.Concertgoers Won’t Go to Music Clubs
  C 解析:标题归纳题。根据文章第一段,并结合对文章的整体理解可推知,本文主要讲述了现代音乐会在举办场地的选择上更加多样化,音乐家发现了私人居所、发廊等新的场所puters
  ***阅读理解。
  On Christmas Eve, 1944, my grandmother urged my uncle, then 12 years old, to slip out of the concentration camp where they were imprisoned near 15 miles east of Vienna to go to Deutsch-Wagram. “People are charitable around Christmastime,” Grandma Lili said to her son, Gyuri. “Ask for some food. Anything they can spare. Tell them that we’re on the edge of starvation. Tell them that your 3-year-old sister can not get off the bed because she’s outgrown her shoes.”
  In the dark of that night, Gyuri secretly left the camp and walked nearly four miles to Deutsch-Wagram, the closest town. He happened upon a house and knocked on the front door. A woman opened that door. She was probably alone, her man far away, fighting in the war, her children asleep in their beds. The 12-year-old pieced together in German exactly what his mother had told him to say.
  “Come back tomorrow," whispered the woman. The next day, my uncle returned. The woman opened the door with a smile. She piled his hands with bread, clothing, a pair of shoes that her child had outgrown and a pair of socks. The woman had knitted warm socks for my mother. After putting on the socks and shoes that fit, my mother got off the bed in delight. Her ragged shoes were passed on to a younger child who was also living in the camp. They shared their unexpected harvest with the entire camp. It was a quiet celebration of human kindness around Christmastime.
  In April 1945, my mother, uncle and grandmother were liberated. And it was those very socks and shoes that my mother wore as she walked some 28 miles over two days to Bratislava on her walk to a new life.
  To the unknown giver, I than. In the desperation of a cold and snowy land, when many hearts were closed and death was more likely than life, especially for Jews, you gave them hope and comfort.
  1.What did Gyuri manage to do on Christmas Eve?
  A. Get permitted to go out. B. Receive food and clothing.
  C. Express what his family needed. D. Celebrate Christmas in the camp
  2.Why does the author mention shoes so many times?
  A. To prove the truth of the story.
  B. To help the development of the story.
  C. To attract readers’ attention to the story.
  D. To make clear the bacnd of the story.
  3.What feeling did the author write the text with?
  A. Desperation B. Gratefulness.
  C. Excitement D. Sorrow.
  4.What is the passage mainly about?
  A. Light in darkness B. Peace to common people
  C. Courage in face of danger D. The influence of Christmas
  【文章大意】本文是一篇记叙文。作者讲述了1944年圣诞前夕,奶奶一家在集中营里日子艰难,迫不得已12岁的叔叔秘密走出集中营去附近的村庄求助,一位善良的女士给予了他们一家一些物质上的帮助。这位好心人的善举给了过着暗无天日的日子的奶奶一家不仅是物质

 点此下载传统下载搜索更多相关资源
  • 说明:“点此下载”为无刷新无重复下载提示方式;“传统下载”为打开新页面进行下载,有重复下载提示。
  • 提示:非零点资源点击后将会扣点,不确认下载请勿点击。
  • 我要评价有奖报错加入收藏下载帮助

下载说明:

  • 没有确认下载前请不要点击“点此下载”、“传统下载”,点击后将会启动下载程序并扣除相应点数。
  • 如果资源不能正常使用或下载请点击有奖报错,报错证实将补点并奖励!
  • 为确保所下资源能正常使用,请使用[WinRAR v3.8]或以上版本解压本站资源。
  • 站内部分资源并非原创,若无意中侵犯到您的权利,敬请来信联系我们。

资源评论

共有 0位用户发表了评论 查看完整内容我要评价此资源