广安市2017高考英语阅读理解一轮系列训练试题(91-100)(10份打包)

  • 手机网页: 浏览手机版
  • 资源类别: 人教课标版 / 高中试卷 / 高考专项试卷
  • 文件类型: doc
  • 资源大小: 228 KB
  • 资源评级:
  • 更新时间: 2016/11/14 16:10:18
  • 资源来源: 会员转发
  • 资源提供: 白发黄鸡 [资源集]
  • 下载情况: 本月:获取中 总计:获取中
  • 下载点数: 获取中 下载点  如何增加下载点
  •  点此下载传统下载

资源简介:

广安市2017高考英语阅读理解一轮系列训练(91--100共10份)及答案(部分解析)
广安市2017高考英语阅读理解一轮系列训练(100)及答案(部分解析).doc
广安市2017高考英语阅读理解一轮系列训练(91)及答案(部分解析).doc
广安市2017高考英语阅读理解一轮系列训练(92)及答案(部分解析).doc
广安市2017高考英语阅读理解一轮系列训练(93)及答案(部分解析).doc
广安市2017高考英语阅读理解一轮系列训练(94)及答案(部分解析).doc
广安市2017高考英语阅读理解一轮系列训练(95)及答案(部分解析).doc
广安市2017高考英语阅读理解一轮系列训练(96)及答案(部分解析).doc
广安市2017高考英语阅读理解一轮系列训练(97)及答案(部分解析).doc
广安市2017高考英语阅读理解一轮系列训练(98)及答案(部分解析).doc
广安市2017高考英语阅读理解一轮系列训练(99)及答案(部分解析).doc
  广安市2017高考英语阅读理解一轮系列训练(91)及答案(部分解析)
  【阅读理解】
  For those who study the development of intelligence (智力) in the animal world,self-awareness is an important measurement. An animal that is aware (意识) of itself has a high level of intelligence.
  Awareness can be tested by studying whether the animal recognizes itself in the mirror, that is, its own reflected image (反射出的影像). Many animals fail this exercise bitterly, paying very little attention to the reflected image. Only humans,and some intelligent animals like apes and dolphins,have been shown to recognize that the image in the mirror is of themselves.
  Now another animal has joined the club. In the Proceedings of the National Academy of Sciences, researchers report that an Asian elephant has passed the mirror self-reflection test.
  “We thought that elephants were the next important animal,”said Diana Reiss of the Wildlife Conservation Society, an author of the study with Joshua M. Plotnik and Fans B. M. de Waal of Emory University. With their large brains,Reiss said,  elephants “seemed lisins to apes and dolphins.”
  The researchers tested Happy. Maxine and Patty, three elephants at the Bronx Zoo. They put an 8-foot-square mirror on a wall of the animals' play area (out of the sight of zoo visitors) and recorded what happened with cameras, including one built in the mirror.
  The elephants used their long noses to find what was behind it,and to examine parts of their bodies.
  Of the three, Happy then passed the test,in which a clear mark was painted on one side of her face. She could tell the mark was there by looking in the mirror, and she used the mirror to touch the mark with her long nose.
  Diana Reiss said,“We knew elephants were intelligent, but now we can talt their intelligence in a better way.”
  文章通过实验说明能意识到自身形象的动物具有高智商。
  1. What can mirror tests tell us about animals?
  A. Whether they have large brains.   B. Whether they have self-awareness.
  C. Whether they enjoy outdoor exercises.   D. Whether they enjoy playing with mirrors.
  答案:B。细节理解题。由文章第二段第一句话“Awareness can be tested by...”可知B项正确。
  2. Why does the author mention apes and dolphins in the text?
  A. They are most familiar to readers.
  B. They are big favorites with zoo visitors.
  C. They are included in the study by Reiss.
  D. They are already known to be intelligent.
  答案:D。推理判断题。由第二段最后一句可知人们已经知道apes和dolphins是聪明的。
  3. What made Happy different from Maxine and Patty?
  A. She used her nose to search behind the mirror.
  B. She recognized her own image in the mirror.
  C. She painted a mark on her own face.
  D. She found the hidden camera.
  答案:B。推理判断题。由倒数第二段可推出Happy能辨别出自己在镜子中的形象。
  阅读理解训练
  (2015•山东省威海市二模)
  Run, swim, lift weights, do yoga—do something, because it's good for you. Many studies tell us that regular exercise not only helps our bodies but improves memory, and eases anxiety. But what is happening to the mind during workout to create all these benefits?
  A new study from Sweden suggests that a specific protein found in trained muscles might contribute to exercise's mental benefits. This protein, the researchers found, might help our bodies process molecules that, if out of balance, can stress us and contribute to depression(萎靡不振). The findings were publi
  广安市2017高考英语阅读理解一轮系列训练(92)及答案(部分解析)
  阅读理解。
  Are you looking for some new and exciting places to tar kids to? Try some of these places:
  •Visit art museums. They offer a variety of activities to excite your kids' interest. Many offer workshops for making hand-made pieces, traveling exhibits, book signings(签名) by children's favorite writers, and even musical performances and other arts.
  •Head to a  natural history museum. This is where kids can discover the past from dinosaur models to rock collections and pictures of stars in the sky. Also, ask what kind of workshops and educational programs are prepared for kids and any special events that are coming up.
  •Go to a Youtheater. Look for one in your area offering plays for child and family visitors. Pre-show play shops are conducted by area artists and educators where kids can discover the secret about performing arts. Puppet (木偶) making and stage map are just a couple of the special offerings you might find.
  •Try hands-on_science. Visit one of the many hands-on science museums around the country. These science play-lands are great fun for kids and grown-ups alike. They'll r child mentally and physically active the whole day through while pushing buttons, experimenting, and building. When everyone is tired, enjoy a fun family science show, commonly found in these museums.
  1.If a child is interested in the universe, he probably will visit ________.
  A.a Youtheater               B.an art museum
  C.a natural history museum     D.a hands-on science museum
  2.What can kids do at a Youtheater?
  A.Look at rock collections.       B.See dinosaur models.
  C.Watch puppet making.         D.Give performances.
  3.What does “hands-on science” mean in the last paragraph?
  A.Science games designed by kids.    B.Learning science by doing things.
  C.A show of kids' science work.      D.Reading science books.
  4.Where does this text probably come from?
  A.A science textbook.       B.A tourist map.
  C.A museum guide.         D.A news report.
  【要点综述】这是一篇应用文。本文介绍了4则关于博物馆信息的广告。第一则:艺术博物馆;第二则:自然历史博物馆;第三则:木偶剧院;第四则:自己动手科学博物馆。
  1.C 细节理解题。如果孩子对宇宙感兴趣,那你就得带孩子去“自然历史博物馆”。宇宙的内容是自然历史博物馆的一部分。根据第二则广告中的“This is where kids can discover the past from dinosaur models to rock collections and pictures of stars in the sky.”可知C正确。
  2. C 细节理解题。根据第三则广告中的“Puppet(木偶)making and stage map are just a couple of the special offerings you might find.”可知C正确。
  3. B 词义猜测题。根据文章中最后一则广告中的“They'll r child mentally and physically active the whole day through while pushing buttons, experimenting, and building.”可知在这种博物馆中,孩子们通过按按钮、做实验和建东西去体验。所以B正确。
  4. C 推理判断题。根据文章的第一句话“Are you looking for some new and exciting places to tar kids  to? Try some of these places:”和四则广告全是有关博物馆的内容可知,这是一则博广安市2017高考英语阅读理解一轮系列训练(93)及答案(部分解析)
  文化教育类阅读理解。
  B“I can't tell you how pleased I am to be here. I haven't seen many of you since your graduation, but I have followed your careers and enjoyed your victories as well as crying for your tragedies. I have a large collection of newspaper photographs of my students. Although I haven't appeared in person, I have attended your college graduations, weddings and even the births of your children, in my imagination.”
  Ms. Yates paused and started crying a bit. Then she continued:
  “It was my belief that if I pushed you as hard as I could, some of you would succeed to please me and others would succeed to annoy me. Regardless of our motives, I can see that you have all been successful in your chosen path.”
  “There is no greater comfort for an educator than to see the end result of his or her years of wor have all been a great source of pleasure and pride for me and I want you to know I love you all from the bottom of my heart.”
  There was a silence over the crowd for a few seconds and then someone started clapping. The clapping turned into cheering, then into a deafening roar(呼喊). Lawyers, truck drivers, bankers and models were rubbing their eyes or crying openly with no shame all because of the words from a long forgotten English teacher from their hometown.
  1.What activity was organized for the school reunion?
  A.Sightseeing in the park.          B.A picnic on the school playground.
  C.Telling stories about past events.   D.Graduates' reports in the old building.
  2. What can be inferred from Paragraph 2?
  A. Some graduates were too busy to listen to Ms. Yates' speech.
  B. Many graduates disliked Ms. Yates' ways of teaching.
  C. Some people got tired from the reunion activities.
  D. Most people had little interest in the reunion.
  3. We can learn from Ms. Yates' speech that she________.
  A. kept track of her students' progress
  B. gave her students advice on their careers
  C. attended her students' college graduations
  D. went to her students' wedding ceremonies
  4. What was Ms. Yates' belief in teaching teenagers?
  A. Teachers' knowledge is the key to students' achievements.
  B. Pressure on students from teachers should be reduced.
  C. Hard-pushed students are more likely to succeed.
  D. Students' respect is the best reward for teachers.
  5. Which of the following can best describe Ms. Yates?
  A. Reliable and devoted.       B. Tough and generous.
  C. Proud but patient.          D. Strict but caring.
  【要点综述】Barditch High School组织学生、教师重聚。在聚会上Ms. Yates的一席发言打动了所有的人。
  1. C 信息理解题。根据第一段中的 “Several former teachers were on hand to tell stories about the old days.”可知答案。
  2. B 推理判断题。根据第二段描述在Ms. Yates要开始讲话时学生们的表现可知,学生们对老师过去对他们的种种教学方式是有些反感的。
  3. A 信息理解题。通读Ms. Yates的发言,特别是从 “…but I have followed your careers and enjoyed your victories as well as crying for your tragedies. I have a large collection of newspaper photographs of my students.”中可知答案。
  4. C 信息理解题。根据 “It was my belief that if I pushed you as hard as I could, some of you would succeed to please me and others would succeed to annoy me”可知答案。
  5. D 推理判断题。从 第二段最后一句“…made them work harder than all the other teachers combined”以及 “…I have a large collection of newspaper photographs of my students”可知答案。

 点此下载传统下载搜索更多相关资源
  • 说明:“点此下载”为无刷新无重复下载提示方式;“传统下载”为打开新页面进行下载,有重复下载提示。
  • 提示:非零点资源点击后将会扣点,不确认下载请勿点击。
  • 我要评价有奖报错加入收藏下载帮助

下载说明:

  • 没有确认下载前请不要点击“点此下载”、“传统下载”,点击后将会启动下载程序并扣除相应点数。
  • 如果资源不能正常使用或下载请点击有奖报错,报错证实将补点并奖励!
  • 为确保所下资源能正常使用,请使用[WinRAR v3.8]或以上版本解压本站资源。
  • 站内部分资源并非原创,若无意中侵犯到您的权利,敬请来信联系我们。

资源评论

共有 0位用户发表了评论 查看完整内容我要评价此资源