广东省六校(广州二中,深圳实验,珠海一中,中山纪念,东莞中学,惠州一中)2018届高三下学期第三次联考英语试题(解析版)

  • 手机网页: 浏览手机版
  • 资源类别: 人教课标版 / 高中试卷 / 高考模拟试卷
  • 文件类型: doc
  • 资源大小: 233 KB
  • 资源评级:
  • 更新时间: 2018/10/25 12:02:07
  • 资源来源: 会员转发
  • 下载情况: 本月:获取中 总计:获取中
  • 下载点数: 获取中 下载点  如何增加下载点
  •  点此下载传统下载

资源简介:

约29510字,有答案解析。

  2018届高三“六校联盟”第三次联考
  英语
  2018年2月
  试卷共10页,卷面满分120分,折算成135分计入总分。考试用时120分钟。
  注意事项:
  1.答题前,先将自己的班级、姓名、试室号、座位号和考号填写在答题卡上。
  2.选择题的作答:每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。写在试题卷、草稿纸和答题卡的非答题区域均无效。
  3.非选择题的作答:用黑色签字笔直接答在答题卡上对应的答题区域内。写在试题卷、草稿纸和答题卡的非答题区域均无效。
  4.考试结束后,请将答题卡上交。
  第一部分 阅读理解(共两节,满分40分)
  第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)
  阅读下列短文,从短文后每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
  A
  Questioning the existence of aliens is something that scientists have done for decades. In fact, most people do believe that aliens exist in some fashion. The main necessities for life are water and some form of energy source. Not surprisingly, there are some planets, exoplanets and moons that fit the bill. Here are several best chances at finding life in the universe.
  ◆TRAPPIST-1
  TRAPPIST-1 is a planetary system a few dozen light-years away, whose discovery was announced in early 2017. This system consists of seven Earth-like exoplanets orbiting an "ultra-cool" star, and it is one of our shots at finding possible life beyond our own solar system. 
  ◆Titan
  Titan is the largest moon of Saturn, the sixth planet from our Sun. This moon could potentially harbor life but possibly not in the sense that we think. Titan does not exactly fit the description of being in a typical habitable zone.
  Titan has water, and it has liquid. It just doesn't have liquid water. The water on this moon is completely solid because of the extremely cold temperature.
  ◆Europa
  Europa is one of Jupiter's moons here in our own solar system. It is another candidate due to its potential to hold liquid water. Europa is thought to have all the necessities for life including water, energy sources, and the right chemical build-up.
  ◆Mars
  The Red Planet, the fourth from the Sun, is probably one of the most talt potential candidates for extraterrestrial(地球外的) life and even for human colonization. Despite some different voices, finding extraterrestrial life on Mars really is a serious possibility.
  We know by now that we won't find little green men or any intelligent form of life that we understand. However, there is evidence that there was and may still be microscopic life on the small red planet.
  1. The common point of these celestial bodies is that _______.
  A. solid water exists on them respectively
  B. life might exist on each of them
  C. they all contain liquid water
  D. each of them has living things on it
  2. Which celestial body could have life different from human imagination?
  A. TRAPPIST-1.    B. Titan.
  C. Europa.    D. Mars.
  3. Which of the following statements is TRUE?
  A. Europa is the most talt potential candidate for extraterrestrial life.
  B. TRAPPIST-1 is the only body that contains life beyond the solar system.
  C. All the scientists do believe that aliens exist in some manner.
  D. There is proof that life existed on the celestial body Mars.
  【答案】1. B    2. B    3. D
  【解析】文章介绍了几个可能存在生命的星体。
  1. B细节理解题。根据第一段最后Not surprisingly, there are some planets, exoplanets and moons that fit the bill. Here are several best chances at finding life in the universe. 不出意料,有一些行星、外星行星和卫星符合这个要求。这里有几个在宇宙中寻找生命的最佳机会。可知普遍认为在这些星体是存在生命。B项正确,故选B。
  2. B细节理解题。根据Titan部分This moon could potentially harbor life but possibly not in the sense that we think.这颗卫星有可能孕育生命,但可能并不像我们所想的那样。可知B项正确,故选B。
  3. D细节理解题。根据文章最后However, there is evidence that there was and may still be microscopic life on the small red planet. 然而,有证据表明,在这颗红色的小星球上,仍然存在着微小的生命。可知有证据表明火星上有生命的存在,故选D。
  点睛:对于宇宙中外星人的话题是很多人感兴趣的话题,文章用到了一些术语,可能会给阅读带来一些难度,但题目设计主要以细节理解题为主,只要在文章中找到相应语句就可确定答案。如第三小题,从文章的最后句子就可以找到对应答案。
  B
  About a month after I joined Facebook, I got a call from Lori Goler, a highly regarded senior director of marketing at eBay. She made it clear this was a business call. “I want to apply to work with you at Facebook,” she said. “Instead of recommending myself, I want to as: What is your biggest problem, and how can I solve it?”
  My jaw hit the floor. I had hired thousands of people over the previous decade and no one had ever said anything remotely like that. People usually focus on finding the right role for themselves, with the implication that their skills will help the company. Lori put Facebook’s needs front and center. It was a killer approach. I responded, “Recruiting is my biggest problem. And, yes, you can solve it.”
  Lori never dreamed she would work in recruiting, but she jumped in. She even agreed to trade earnings for acquiring new skills in a new field. Lori did a great job running recruiting and within months was promoted to her current job, leading PeopleFacebook.
  The most common metaphor for careers is a ladder, but this concept no longer applies to most workers. As of 2010, the average American had eleven jobs from the ages of eighteen to forty-six alone. Lori often quotes Pattie Sellers, who came up with a much better metaphor: “Careers are a jungle gym, not a ladder.”
  As Lori describes it, there’s only one way to get to the top of a ladder, but there are many ways to get to the top of a jungle gym. The jungle gym model benefits everyone, but especially women who might be starting careers, switching careers, getting blocked by external barriers, or reentering the workforce after taking time off. The ability to create a unique path with occasional dips, detours (弯路), and even dead ends presents great views of many people, not just those at the top. On a ladder, most climbers are stuck staring at the butt of the person above.

 点此下载传统下载搜索更多相关资源
  • 说明:“点此下载”为无刷新无重复下载提示方式;“传统下载”为打开新页面进行下载,有重复下载提示。
  • 提示:非零点资源点击后将会扣点,不确认下载请勿点击。
  • 我要评价有奖报错加入收藏下载帮助

下载说明:

  • 没有确认下载前请不要点击“点此下载”、“传统下载”,点击后将会启动下载程序并扣除相应点数。
  • 如果资源不能正常使用或下载请点击有奖报错,报错证实将补点并奖励!
  • 为确保所下资源能正常使用,请使用[WinRAR v3.8]或以上版本解压本站资源。
  • 站内部分资源并非原创,若无意中侵犯到您的权利,敬请来信联系我们。

资源评论

共有 0位用户发表了评论 查看完整内容我要评价此资源