辽宁沈阳市2017高考英语暑假阅读理解精编试卷(8份)

  • 手机网页: 浏览手机版
  • 资源类别: 人教课标版 / 高中试卷 / 高考专项试卷
  • 文件类型: doc
  • 资源大小: 113 KB
  • 资源评级:
  • 更新时间: 2016/12/24 20:08:29
  • 资源来源: 会员转发
  • 资源提供: zzzysc [资源集]
  • 下载情况: 本月:获取中 总计:获取中
  • 下载点数: 获取中 下载点  如何增加下载点
  •  点此下载传统下载

资源简介:

辽宁沈阳市2017高考英语暑假阅读理解精编(8份打包)及答案
辽宁沈阳市2017高考英语暑假阅读理解精编(1)及答案.doc
辽宁沈阳市2017高考英语暑假阅读理解精编(2)及答案.doc
辽宁沈阳市2017高考英语暑假阅读理解精编(3)及答案.doc
辽宁沈阳市2017高考英语阅读理解暑假精编(二)及答案.doc
辽宁沈阳市2017高考英语阅读理解暑假精编(三)及答案.doc
辽宁沈阳市2017高考英语阅读理解暑假精编(一)及答案.doc
辽宁沈阳市2017高考英语阅读理解暑假精编及参考答案.doc
辽宁沈阳市2017高考英语阅读理解暑假精编及答案.doc
  辽宁沈阳市2017高考英语暑假阅读理解精编(1)及答案
  阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。
  Morocco is located at the northwest of Africa and is bordered in the north by the strait of Gibraltar and the Mediterranean Sea.The Atlantic Ocean keeps the west and the north of the country more temperate (温和的).The country also offers the broadest plains,some of which run along the Atlantic Ocean and the highest mountains in North Africa including the Atlas Mountains.
  Starting with the symbol of Morocco,Marrakech is a beautiful city that has remained unspoiled by the volume of tourists that flock there each year.One of the finest monuments in Morocco is greatly benefited by this amount of tourism.Actually their high volume contributes in a positive way to preserving one of the greatest monuments of Morocco.
  Fes is the third largest city in Morocco and is the capital of the Fes-Boulemane Region.It is separated into three parts,Fes el Bali more commonly known as the old walled city,now classified as a UNESCO World Heritage Site,Fes-J did and the Ville Nouvelle.Fes el Bali is believed to be the largest car-free urban area in the world.Fes is a splendid place to visit to heighten the senses with the colors,smells and sounds.
  Casablanca is an enormous city which is near the capital of Morocco and a place where any European would feel at home.Casablanca was made famous by the movie and gives  the impression of being a  romantic  place.Unfortunately like many other popular cities around the world,it is crowded,noisy,and polluted,a far city from the romantic ideal of the film.Because it has the biggest port,Casablanca,the important city of Morocco,has everything that the tourists need.
  Asilah is a city situated on the Atlantic Ocean and is one of the most stunning (出色的)old cities of Morocco.The city is set along the cliffs which make it beautifully presented and an ideal place to continue adding to its economy by the fishermen.The economy is also reliant on the trading of cattle,sheep and cereal.If you are having a holiday in Morocco during August then you will be fortunate enough to experience one  of Asilah's cultural festivals where you can enjoy  the lively music and wonderful paintings.
  【文章大意】本文详细介绍了摩洛哥的位置以及它的几个著名城市的特点。
  1.How many cities in Morocco are introduced in the above passage?
  A.4. B.5.
  C.6. D.7.
  答案:A 细节理解题。本文的二、三、四、五段分别介绍了Marrakech(马拉喀什),Fes(法斯巴利),Casablanca(卡萨布兰卡)和Asilah(阿尔西拉。)
  2.If you want to live conveniently while on vacation,you can choose to stay in________.
  A.Marrakech                 B.Fes
  C.Casablanca                 D.Asilah
  答案:C 细节理解题。从第四段Casablanca is an enormous city which is near the capital of Morocco and a place where any European would feel at home.以及...has everything that the tourists need.可看出卡萨布兰卡非常大,各种服务应有尽有,生活舒适方便,故选C。
  3.From the above passage we can learn that________.
  A.If you want to enjoy music and paintings,you can visit Asilah at any time
  B.Casablanca is as romantic as what is shown in the movie
  C.Fes has been the capital of Morocco for a long time
  辽宁沈阳市2017高考英语暑假阅读理解精编(2)及答案
  阅读理解。阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A,B,C或D四个选项中,选出最佳选项。
  The American book Who Moved My Cheese has been a bestseller all over the world. It teaches people how to face changes in their lives. Now its author Spence Johnson has written a boost for teens. The book tells us that when facing change in our lives, like a new school or new friends, don't be afraid. Instead, use this change to make a better life. The book gives an example of a change at school. A school is changing from having two terms to three terms because there are too may students.
  Several teens are talking about this. Most of them are unhappy and worried. But Chris is not. He laughs and tells a story about two mice, two "little people" and some cheese.
  The four are in a maing for the cheese. Here, cheese means something important in life, like moving to a new class or getting into college. But they find the cheese is gone. The mice realize that they can't change what has happened and have to find more cheese. This means finding different dreams. The little people, however, can't do this. They are afraid of change so they find no cheese.
  After Chris finishes the story, the friends understand one thing: to get more cheese, move in a new direction quickly. His friends understand how this can be used in the changes all teens face, such as doing well at school or having good relationships or just feeling good about yourself.
  1. The book Who Moved My Cheese is _______.
  A. written all over the world         B. read across the world
  C. sold only in America             D. loved only by teens
  2. What does the text mainly discuss?
  A. Never change in our life.          B. Change when you like to do.
  C. Change with the changes.         D. Pay attention to the changes.
  3. The underline word "four"(paragraph 3) refers to _____.
  A. Mice and little people   B. Students     C. Cheese  D. Readers
  4. In our lives, we should learn from _______.
  A. Mice     B. Little people      C. Chris        D. Spence Johnson
  5. Which of the following statements is true?
  A. The author is Britain.
  B. There are three terms in every school.
  C. Most teens don't understand Chris' story.
  D. The book tells teens how to face changes in their lives.
  【参考答案】1—5、BCAAD 
  辽宁沈阳市2017高考英语暑假阅读理解精编(3)及答案
  阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A,B,C或D四个选项中,选出最佳选项。
  Medical drugs sometimes cause more damage than they cure. One solution to this problem is to put the drugs inside a capsule, protecting them from the body—and the body from them—until they can be released at just the right spot. There are lots of ways to trigger (引发) this release,including changing temperature, acidity, and so on. But triggers can come with their own risrns, for example. Now, researchers in California have designed what could be a harmless trigger to date: shining near-infrared light (NIR, 近红外线) on the drug in the capsule.
  The idea of using light to liberate the drug in the capsule isn't new. Researchers around the globe have developed polymers (聚合物) and other materials that begin to break down when they absorb either ultraviolet (UV, 紫外线) or visible light. But tissues also readily absorb UV and visible light, which means the drug release can be triggered only near the skin, where the light can reach the capsule. NIR light largely passes through tissues, so researchers have tried to use it as a trigger. But few compounds (化合物) absorb NIR well and go through chemical changes.
  That changed last year when Adah Almutairi, a chemist at the University of California, San Diego, reported that she and her colleagues had designed a polymer that breaks down when it absorbs NIR light. Their polymer used a commercially available NIR-absorbing group called  o-nitrobenzyl (ONB). When they catch the light, ONB groups fall off the polymer, leading to its breakdown. But ONB is only a so-so NIR absorber, and it could be poisonous to cells when it separates from the polymer.
  So Almutairi and her colleagues reported creating a new material for capsules that's even better. This one consists of a long chain of compounds called cresol groups linked in a polymer. Cresol contains reactive (易反应的) components that make it highly unstable in its polymeric form, a feature Almutairi and her colleagues use to their advantage. After polymerizing the cresols, they cap each reactive component with a light-absorbing compound called Bhc. When the Bhcs absorb NIR light, the reactive groups are exposed and break the long polymer into two short chains. Shining additional light continues this breakdown, potentially releasing any drugs in the capsule. What's more, Almutairi says, Bhc is 10 times better at absorbing NIR than is ONB and is not poisonous to cells.
  1. According to the passage, which of the following could be the best trigger?
  A. Temperature change.    B. NIR light.
  C. Acidity change.         D. UV light.
  2. Why is ONB unsatisfactory?
  A. It breaks down when it absorbs NIR light.
  B. It falls off the polymer and triggers drug release.
  C. It has not come onto the marp till now.
  D. It is not effective enough and could be poisonous.
  3. Which word can be used to complete the following process of changes?
  Bhcs absorb NIR.⇨Part of the cresol is    .⇨Polymer breaks down.⇨Drug is released.
  A. protected   B. formed
  C. exposed   D. combined
  【要点综述】这是一篇科技文。怎样使用胶囊?如何让吃药更加安全、疗效更好?文

 点此下载传统下载搜索更多相关资源
  • 说明:“点此下载”为无刷新无重复下载提示方式;“传统下载”为打开新页面进行下载,有重复下载提示。
  • 提示:非零点资源点击后将会扣点,不确认下载请勿点击。
  • 我要评价有奖报错加入收藏下载帮助

下载说明:

  • 没有确认下载前请不要点击“点此下载”、“传统下载”,点击后将会启动下载程序并扣除相应点数。
  • 如果资源不能正常使用或下载请点击有奖报错,报错证实将补点并奖励!
  • 为确保所下资源能正常使用,请使用[WinRAR v3.8]或以上版本解压本站资源。
  • 站内部分资源并非原创,若无意中侵犯到您的权利,敬请来信联系我们。

资源评论

共有 0位用户发表了评论 查看完整内容我要评价此资源