Charlie is a teacher and his wife, Maria is an artist. The night before last, just before the longest day of the year, Charlie was sitting in a deckchair enjoying the warm summer air when Maria touched his shoulder and he could tell immediately she was a little worried about something. He asked her what the matter was and she replied that there was a strange thing on the jacket that was hanging in the bedroom. They had both lived in the West Indies (西印度群岛) and had seen a lot of strange creatures in their house before. But now they were living in England and so Charlie just laughed and said he would have a look at the “thing”.
He walked to the bedroom. He saw a jacket hanging in the bedroom and went up to it to have a closer look at the “thing”. The moment he touched it, the thing sprang into life. Now Charlie experiences fear like the rest of us but when this creature opened its wings, he jumped out of his skin and ran screaming from the room like a small child doing about 100 miles an hour.
For a moment the next-door neighbours thought that Charlie was murdering his wife because of the noise they could hear. In fact, it was a bat that frightened Charlie.
Eventually Charlie managed to trap the bat in a box and took it to the garden to let the bat fly. Maria, who had been playing the guitar while Charlie was upstairs, asked Charlie if he had found out what the thing was. “Oh, nothing to worry about”, he said casually hoping that the terror could not be seen in his eyes, “it was just a bat.”
1. Why was Maria a little worried one night?
A. Because she couldn't find her guitar. B. Because she saw something strange.
C. Because it was too hot for her. D. Because she had quarreled with her husband.
2. The underlined part “jumped out of his skin” in the second paragraph probably means ____.
A. stood up B. was very frightened
C. threw off his clothes D. was very excited
3. What happened to the bat?
A. It was killed by Charlie. B. It was badly wounded.
C. It was set free by Charlie. D. It was kept as a pet.
4. It can be inferred that ________.
A. Charlie was afraid that his wife would laugh at him if she knew the truth
B. the neighbours would report to the police about Charlie murdering the bat
C. the bat wouldn't come to Charlie's room again because it was frightened
D. Maria heard her husband screaming downstairs and became frightened
【答案】1. B 2. B 3. C 4. A
细节理解题。答案定位在第一段He asked her what the matter was and she replied that there was a strange thing on the jacket that was hanging in the bedroom.可知一天晚上，Maria有些担心是因为她看到了一些奇怪的东西，故选B。
词义猜测题。在上文Now Charlie experiences fear like the rest of us but when this creature opened its wings,发现线索词fear，由此推知he jumped out of his skin的意思是非常害怕，故选B。
细节理解题。答案定位在最后一段Eventually Charlie managed to trap the bat in a box and took it to the garden to let the bat fly.（最后，Charlie设法把这只蝙蝠困在一个盒子里，把它带到花园，让这只蝙蝠飞走了。）故选C。
推理判断题。根据最后一段Charlie 说的话“Oh, nothing to worry about”, he said casually hoping that the terror could not be seen in his eyes, “it was just a bat.”（“没什么可担心的”他随口说，希望不要从他的眼里看到恐惧。）由此推断出，Charlie害怕他的妻子知道事实，嘲笑他，故选A。
2.按文章的体裁，作者写作的组织模式及有关的信息词。如for example, first, second…等预测应该到何处寻找自己所需要的事实。
3.将精力放在寻找你所需要的细节上。快速通篇跳读，全文扫视，找到细节出处，待找到含细节句子时，放慢速度，仔细核对比较内容，直至找到答案。如小题1在He asked her what the matter was and she replied that there was a strange thing on the jacket that was hanging in the bedroom.中发现关键词a strange thing，可知一天晚上，Maria有些担心是因为她看到了一些奇怪的东西，故选B。
Teenagers who spend hours in front of the television may have a poorer diet as young adults.
A study，which included nearly 1，400 high school students，found those who watched TV for five hours or more per day had less healthy diets than peers(同龄人）five years later. Why does this happen? Should the parents take any measures?
On the one hand，people who spend a lot of time in front of the TV, especially teenagers，may snack more，and that may affect their long-term diet quality.