江苏省南通市崇川区2017高考英语一轮阅读理解选编试卷(10份打包)

  • 手机网页: 浏览手机版
  • 资源类别: 人教课标版 / 高中试卷 / 高考专项试卷
  • 文件类型: doc
  • 资源大小: 2.42 MB
  • 资源评级:
  • 更新时间: 2016/10/28 9:45:34
  • 资源来源: 会员转发
  • 资源提供: zzzysc [资源集]
  • 下载情况: 本月:获取中 总计:获取中
  • 下载点数: 获取中 下载点  如何增加下载点
  •  点此下载传统下载

资源简介:

江苏省南通市崇川区2017高考英语一轮阅读理解选编及答案【共10份】
南通市崇川区2017高考英语一轮阅读理解选编【一】及答案.doc
南通市(江苏)2017高考英语阅读理解一轮精选【三】及答案.doc
南通市(江苏)2017高考英语阅读理解一轮精选(二)及答案.doc
南通市(江苏)2017高考英语阅读理解一轮精选(五)及答案.doc
南通市(江苏)2017高考英语阅读理解一轮精选及参考答案.doc
南通市(江苏)2017高考英语阅读理解一轮精选及答案.doc
南通市崇川区2017高考英语一轮阅读理解选编【二】及答案.doc
南通市崇川区2017高考英语一轮阅读理解选编【三】及答案.doc
南通市崇川区2017高考英语一轮阅读理解选编及参考答案.doc
南通市崇川区2017高考英语一轮阅读理解选编及答案.doc
  南通市(江苏)2017高考英语阅读理解一轮精选(二)及答案
  阅读理解训练 
  (2015•北京市朝阳区第一次综合练习)
  Culture and Cuisine
  The United States is known for jazz and blue jeans. But travel to Paris and asr average French citizen about American cuisine(烹饪)and he's likely to answer,“McDonalds.”Ask the same thing of any American citizen on any American street and I'm afraid you'd get the same answer, or something close to it.
  Hamburgers and hotdogs and fries are all fine, but with American malls and other outlets standardizing everything from clothing to food, the sad truth is that American cuisine is becoming more homogeneous—all the same—no matter where you live. True, many Americans are eating more varied foods these days, but these are largely the cuisines of immigrant groups, and they are quite likely to be affected by homogenization of American cuisine.
  So what exactly is American cuisine? Well, to some extent it is a reflection of our melting pot culture, meaning that Europeans made huge contributions in the form of wheat, dairy products, pork, beef and poultry. But American cuisine also includes products that once were known only to the New World, including potatoes, corn, pumpkin, sweet potatoes, and peanuts.
  The one region of the country where you still find all these things in daily use is the Deep South. The South lost the Civil War, but children of the southerners are winning the battle to preserve and advance their cooking traditions—and in this case one of the few cuisines can truly be called American, which is why we're pleased to have Low Country cuisine in this issue of food creation. That's right, grits and gravy are back in a big way in cities like Charleston and Savannah. Truth is, they never really left, but up until a decade ago Low Country cuisine was more common at home than in restaurants.
  In fact, a large number of tourists now go to the lower Atlantic region in order to experience this extraordinary cuisine for themselves. Time will tell whether Low Country cuisine becomes popular in other regions of the country in the way that, say, Italian cuisine has, but it's amazing and heartening to see one of our true cultural treasures enjoying renewed popularity in these increasingly homogeneous times.
  文章大意:该文是说明文。主要介绍关于美国饮食的变化历程。
  9.According to the passage, American cuisine impresses people as being ________.
  A.dull and changeless
  B.rich and various
  C.popular and delicious
  D.disagreeable and unpleasant
  答案:A 细节理解题。A项枯燥并无变化;B项丰富并多变的;C项受欢迎且味道鲜美的;D项不赞成且不愉快的。根据第二段的...the sad truth is that American cuisine is becoming more homogeneous—all the same—no matter where you live可知,美国的烹饪无变化。故选A。
  10.It can be seen that the writer feels regretful that ________.
  A.cuisines of other countries play a more important role in America
  B.American cuisine has become increasingly lacking in variety
  C.American cuisine tends to vary because of immigration
  D.American cuisine is being changed by foreign cuisines
  答案:B 推理判断题。通读全文,文中多次出现“homogeneous... homogenization...”说明 American cuisine 正在模式化,统一化,甚至同化了一些外来的饮食。故选B。
  11.From the passage, we know that grits and gravy ________.
  A.were cooked with new materials after the Civil War
  B.are gaining popularity in the south of America
  C.were more popular over ten years ago
  D.are seldom served in restaurants
  答案:B 推理判断题。根据文章第四段的“grits and gravy are back in a big way in cities...”说明 American cuisine 流行起e will tell...in other regions”能看出来这种流行现在还局限在南方。故选B。
  12.What's the writer's attitude towards the renewal of Low Country cuisine in America?
  A.Concerned and cautious. B.Hopeless and doubtful.
  C.Positive and supportive. D.Critical and disapproving.
  答案:C 细节理解题。Concerned and cautious担心的和认真的;Hopeless and doubtful无希望的并怀疑的;Positive and supportive积极并支持的;Critical and disapproving批评和否定的。通读全文,并根据文章的最后一句话 it's amazing and heartening to see one of our... 说明作者的是积极并支持的。所以选 C。
  2016高考英语阅读理解集训。
  南通市(江苏)2017高考英语阅读理解一轮精选(五)及答案
  阅读理解训练 
  (2015•辽宁省重点中学协作体三模)
  Dear Miss Manners,
  Friends of mine lost their home in a house fire.It was terrible.Another friend set up a “go fund me” type page for friends and  to donate and help the couple.Many friends, including me, helped with money, meals, lamprey and their dog while they were getting back on their feet.
  Last week, they sent than notes.My roommate received one addressed to her and I did not.  The notes were not in modularized; it was a printed one-size-fits-all message.My roommate realized I didn't receive a than note, so she sent a private message to the couple just letting them know I had been left out.I didn't know she had done this until later.
  The next day, I got a text message apologizing and saying that I had been left out because their friend who addressed the notes must have missed me!(Miss Manners, they didn't even address the notes themselves!)It was accompanied by a picture of the than note, which was texted to me with the message, “Here is a than just for you. ”
  I was a little annoyed.I helped them in their need and didn't get a second thought.I have not responded to her text message.Is it fair of me to consider this friendship over? Should I tell her that I am upset, or should I accept that this rude than was better than nothing?
  文章大意:这是一篇书信文体阅读。作者主要介绍了自己和舍友一起帮助了遭受火灾的一对夫妇,没想到没有收到感谢信,而舍友收到了。作者为此写信向Miss Manners征求意见。
  4.For what purpose did Mary write the letter?
  A.To start a public donation for the unlucple.
  B.To teach us how to see the true colors of friendship.
  C.To tell us to learn a lesson from her story.
  D.To ask for advice on how to deal with her annoyance.
  答案:D 推理判断题。根据文章最后一段一连串的疑问句和第一句话I was a little annoyed可知Mary写这封信就是为了寻求关于处理她烦恼的建议。故选D。
  5.From the letter we can infer that ________.
  A.the couple lost their car in the fire so they had to go everywhere on foot.
  B.so far Mary hasn't received a than note addressed to her.
  C.Mary's roommate sent the couple a message to blame their carelessness.
  D.the couple left Mary out by accident when they wrote the than notes.
  答案:B 推理判断题。根据文章第一段的Many friends, including me, helped with money, meals, lamprey and their dog while they were getting back on their feet排除A;根据文章第四段的第一句话The next day, I got a text message apologizing and saying that I had been left out because their friend who addressed the notes must have missed me!(Miss Manners, they didn't even address the notes themselves!)排除D;根据文章的第二段My roommate realized I didn't receive a than note, so she sent a private message to the couple just letting them know I had been left out排除C;根据文章的倒数第二段可知作者至今还没有收到正式的感谢信,仅仅收到一张表示感谢的picture,由此判断选B。
  6.What does Mary think of the couple she helped?
  A.careless B.considerate
  C.unbelievable D.unreliable
  答案:D 推理判断题。careless粗心的;considerate体贴的;unbelievable不可相信的;unreliable不能依赖的。根据文章的一连串发问,特别是最后一段第二句话I helped them in their fume of need and didn't get a second thought可知作者认为那对夫妇是不可信赖的。故选D。
  7.The letter is most likely taken from ________.
  A.a diary B.a brochure
  C.a newspaper D.a report
  答案:C 推理判断题。a diary日记;a brochure手册;a newspaper报纸;a report报告。通读全文可知作者在向Miss Manners征求意见,诉说自己的烦恼,应是写给一家报社,这篇文章最可能登在报纸上。故选C。
  阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选
  南通市(江苏)2017高考英语阅读理解一轮精选【三】及答案
  阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。
  Very old people do raise moral problems for almost everyone who comes in contact with them. Their values—this can’t be repeated too often—are not necessarily our values. Physical comfort, cleanness and order are not necessarily the most important things. The social services from time to time find themselves faced with a flat with decaying food covered by small worms, and an old person lying alone in bed, taking no notice of the worms. But is it interfering(干涉) with personal freedom to insist that they go to live with some of their relatives so that they might be taken better care of? Some social workers, the ones who clear up the worms, think we are in danger of carrying this concept of personal freedom to the point where serious risks are being taken with the health and safety of the old.
  Indeed, the old can be easily hurt or harmed. The body is like a car, it needs more mechanical maintenance(机械维修,保养) as it gets older. You can carry this comparison right through to the provision of spare parts. But never forget that such operations are painful experiences, however good the results will be. And at what point should you stop to treat the old body? Is it morally right to try to push off death by seeking the development of drugs to excite the forgetful old mind and to activate the old body, knowing that it is designed to die? You can’t ask doctors or scientists to decide, because so long as they can see the technical opportunities, they will feel bound to give them a try, on the principle that while there’s life, there’s hope.
  When you talk to the old people, however, you are forced to the conclusion that whether age is happy or unpleasant depends less on money or on health than it does on your ability to have fun.
  1. What does the passage mainly tell us?
  A. The values are different between the old and the young.
  B. The moral problems raised by old people.
  C. The personal freedom for the old.
  D. Old people’s viewpoint on life.
  2. We can know from the first paragraph that________.
  A. Very old people would like to live alone to have more personal freedom.
  B. Very old people are able to keep their room clean.
  C. Very old people like to live with their children.
  D. Social services have nothing to do with very old people.
  3. According to the author, which of the following is right?
  A. The older a person, the more care he needs.
  B. Too much emphasis has been put on old people’s values.
  C. The human body can’t be compared to a car.
  D. It is easy to provide spare parts for old people.
  4.The underlined word “it” in the last paragraph refers to “________”.
  A. their money or their health
  B. the conclusion you come to
  C. your talk to the old people
  D. whether age is happy or unpleasant
  【参考答案及解析】
  1.B 主旨大意题。根据文章第 1 句 Very old people do raise moral problems for almost everyone who comes in contact with them 及全文内容可知,答案选 B。
  2. A 推理判断题。根据文章第 1 段最后几句 Some social workers, the ones who clear up the worms, think we are in danger of carrying this concept of personal freedom to the point where serious risks are being taken with the health and safety of the old 可知,答案选 A。
  3. A 推理判断题。根据文章第 2 段第 2 句 The body is like a car, it needs more mechanical maintenance as it gets older 可知,答案选 A。
  4. D 词义猜测题。根据文章最后一句 you are forced to the conclusion that whether age is happy or unpleasant depends less on money or on health than it does on your ability to have fun 可知,答案选 D(from 21世纪教育网nmet168.com)。
  2016高考训练题----阅读理解。
  阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。
  Last year, I was on a plane with my friend, waiting fo

 点此下载传统下载搜索更多相关资源
  • 说明:“点此下载”为无刷新无重复下载提示方式;“传统下载”为打开新页面进行下载,有重复下载提示。
  • 提示:非零点资源点击后将会扣点,不确认下载请勿点击。
  • 我要评价有奖报错加入收藏下载帮助

下载说明:

  • 没有确认下载前请不要点击“点此下载”、“传统下载”,点击后将会启动下载程序并扣除相应点数。
  • 如果资源不能正常使用或下载请点击有奖报错,报错证实将补点并奖励!
  • 为确保所下资源能正常使用,请使用[WinRAR v3.8]或以上版本解压本站资源。
  • 站内部分资源并非原创,若无意中侵犯到您的权利,敬请来信联系我们。

资源评论

共有 0位用户发表了评论 查看完整内容我要评价此资源