《War and Peace》ppt19（课件+试题+教学案，打包16套）
Module 6 War and Peace Section Ⅰ Introduction & Reading-Pre-reading
Is it possible to persuade mankind to live without war? War is an ancient practice which has existed for at least six thousand years. It was always bad and usually foolish, but in the past, the human race managed to live with it. Modern cleverness has changed this. Either Man will end the existence of war, or war will end the existence of Man. For the present, it is nuclear weapons that cause the most serious danger, but bacteriological or chemical weapons may, before long,offer an even greater threat. If wesucceeded in ending the existence of nuclear weapons, our work will not be done. It will never be done until we have succeeded in ending war. To do this, we need to persuade mankind to look upon international problems in a new way not as contests of force, in which the victory goes to the side which is most sl in killing people, but by settling in accordance with agreed rules of law. It is not easy to change very old mental habits, but this is what must be attempted.
There are those who say that the acceptance of this or that ideology (意识形态) would prevent war. I believe this to be a big mistake. All ideologies are based upon dogmatic statements (强词夺理) which are, at best, doubtful, and at worst, totally false. Their supporters believe in them so deeply that they are willing to go to warin support ofthem.
The movement of world opinion during the past few years has changed very greatly as we can welcome. It has become a commonplace (老生常谈) that nuclear war must be avoided. Of course very difficult problems remain in the world, but the spirit in which they are coming nearer to is a better one than it was some years ago. It has begun to be thought, even by the powerful men who decide whether we shall live or die, that negotiations should reach agreements even if both sides do not find these agreements wholly satisfactory. It has begun to be understood that the important struggle nowadays is not between different countries but between Man and the atom bomb.
Section_Ⅰ Introduction & Reading — Prereading
The DDay Landings — Passage 1
In September 1939, Britaindeclared war on① Germany after Germany invaded② Poland. The war, whichlasted③ until 1945④， is known as⑤ the Second World War. During the war, Germany occupied⑥ many countries, including France. The most important battle of the war in Europe was Operation⑦ Overlord, the military operation in 1944 to invade France.
Operation Overlord started when boats full of⑧ soldiers landed on the beaches⑨ of Normandy in France, known as the DDay landings. More than 5,000 ships crossed the English Channel, carrying 130,000 troops⑩ to the French coast⑪. ①declare war on向……宣战
⑤be known as作为……而闻名
be known for因为……而闻名
be known to为……所熟知
be occupied in doing/with忙于做/从事……
the military operation军事行动
Module 6 War and Peace Section Ⅱ Introduction & Reading-Language Points
5.survivorn．幸存者→survive vi.幸存，比……活得长→survival n．幸存，生存
9.deepadj.深的→deeply adv.深深地→depth n．深度
10.woundv．使受伤→wounded adj.受(刀、枪等)伤害的 1.drown v．淹死，使溺死
[联想] ①drowning adj.快淹死的
[词块] ①a drowning person一个溺水的人
②a drowned person一个溺死的人
[同义] ①finally adv.最后 ②at last 最后；终于
③in the end 最后
[联想] ①scold vt.责备 ②blame vt.责备
[联想] save v．救
[串记] He is a teacher by occupation, and his time is fully occupied with his students. He always thint his work, and how to teach the students well occupies his mind.
[串记] Only two passengers survived the air crash. When the two survivors were interviewed, they said their survival was a miracle (奇迹)．
1.declare war on 对……宣战
2.take part in 参加
3.get off 下车/船/飞机
4.make a breagh 取得重大突破(进展)
5.pick up 停下来让某人搭车(船等)；救起
6.be situated on 坐落于……，位于……
7.fight with sb. 与某人并肩作战
8.be related to 与……有关(相关)；与……是亲戚(同族)
9.far from 远离……；远非，非但 1.including France 包括法国
2.on the morning of 6 June 1944 在1944年6月6日早上
3.fall into the water 落水
4.on the beach 在海滩上
5.disappear under the water 消失在水下
6.jump into the water 跳入水中
7.climb up the cliff 爬上悬崖
8.half an hour 半小时
9.as a result 因此，结果
10.return to France 返回法国
课时跟踪练(一) Introduction & Reading — Pre reading
Nuclear power’s danger to health, safety, and even life itself can be summed up in one word: radiation.
Nuclear radiation has a certain mystery about it, partly because it cannot be detected by human senses. It can’t be seen or heard, or touched or tasted, even though it may be all around us. There are other things like that. For example, radio waves are all around us but we can’t detect them, sense them, without a radio receiver. Similarly, we can’t sense radioactivity without a radiation detector. But unlike common radio waves, nuclear radiation is not harmless to human beings and other living things.
At very high levels, radiation can kill an animal or human being immediately by killing masses of cells in vital organs. But even the lowest levels can do serious damage. There is no levels of radiation that is completely safe. If the radiation does not hit anything important, the damage may not be serious. This is the case when only a few cells are hit, and if they are killed immediately, your body will replace the dead cells with healthy ones. But if the few cells are only damaged, and if they reproduce themselves, you may be in trouble. They can grow into cancer. Sometimes this does not show up for many years.
This is another reason for some of the mystery about nuclear radiation. Serious damage can be done without the victim being aware at the time that damage has occurred. A person can be irradiated (辐射) and feel fine, then die for cancer five, ten, or twenty years later as a result. Or a child can be born weak as a result of radiation absorbed by its grandparents.
Radiation can hurt us. We must know the truth.
1．What is the main idea of the passage?
A．How to detect nuclear radiation.
B．How radiation kills a man.
C．The mystery about nuclear radiation.
D．Serious damage caused by nuclear radiation.
2．What is NOT the reason why nuclear radiation has a certain mystery?
A．The hurt cells can stay in the body many years and then grow into cancer.
B．It can do harm to a person while the victim isn’t aware the damage has occurred.
C．Nuclear radiation can kill a person very easily.
D．Radiation can seldom kill a person immediately.
解析：选D 推理判断题。根据第三段“At very high levels ...in vital organs.”可知，如果辐射强度很大，核辐射可以立即将人或动物杀死。
3．If a human being is hit by nuclear radiation, he may ________.
A．die of cancer after many years
C．have a child who may be born weak
D．all of the above
When I was a child, I was a “genius” — the sometimes see profiled on the local news. I started reading at 2. I could multiply twodigit numbers in my head when I was 5. In third grade, I commuted to the local junior high to take geometry. Kids on the playground would sometimes